Ovaj ukusni recept meša orašaste plodove i kokos za energetsku užinu punu zdravih masti i proteina. Dodavanje čokoladnog preliva daje dodatni unos proteina i bolji ukus.
Sastojci:
- 110 grama badema
- grubo iseckanih 75 grama indijskog oraha
- krupno iseckanog 50 grama rendanog kokosa
- 40 grama semena suncokreta
- 30 grama kokosovog ulja
- 40 grama meda
- 1 kašičica kokosovog šećera
- 2 kašike namaza od badema
- 30 grama putera
- 2 kašičice vanile
- 20 grama kakaoa
Za čokoladni preliv:
- 30 grama čokolade
- 100 grama crne čokolade
- 2 kašičice kokosovog ulja
Priprema:
Stavite bademe, indijski orah, kokos i suncokretove semenke u rernu dok ne porumene. Stavite kokosovo ulje, puter, puter od oraha, med i vaniliju u šerpu. Kuvajte do zlatne i dobro sjedinjene. Uklonite sa vatre i umešajte mešavinu prženi oraha i kakaoa. Pomoću zadnje strane kašike utisnite smešu u obložen pleh. Stavite u frižider da se stegne najmanje sat vremena. Izvadite iz frižidera i isecite na željene komade.
Priprema čokolade:
Otopite čokoladu i kokosovo ulje zajedno u mikrotalasnoj pećnici ili na šporetu. Dodajte proteinski prah i dobro promešajte. Sipajte čokoladu preko šipki. Ostavite da se ohladi u frižideru. Korak 4: Najbolje je koristiti u roku od dve nedelje.
Prijatno!
Retko ko je čuo za ovaj trik: Evo zašto kuvari stavljaju papir za pečenje na dno rerne
Preuzmite android aplikaciju.