Овај укусни рецепт меша орашасте плодове и кокос за енергетску ужину пуну здравих масти и протеина. Додавање чоколадног прелива даје додатни унос протеина и бољи укус.
Састојци:
- 110 грама бадема
- грубо исецканих 75 грама индијског ораха
- крупно исецканог 50 грама ренданог кокоса
- 40 грама семена сунцокрета
- 30 грама кокосовог уља
- 40 грама меда
- 1 кашичица кокосовог шећера
- 2 кашике намаза од бадема
- 30 грама путера
- 2 кашичице ваниле
- 20 грама какаоа
За чоколадни прелив:
- 30 грама чоколаде
- 100 грама црне чоколаде
- 2 кашичице кокосовог уља
Припрема:
Ставите бадеме, индијски орах, кокос и сунцокретове семенке у рерну док не порумене. Ставите кокосово уље, путер, путер од ораха, мед и ванилију у шерпу. Кувајте до златне и добро сједињене. Уклоните са ватре и умешајте мешавину пржени ораха и какаоа. Помоћу задње стране кашике утисните смешу у обложен плех. Ставите у фрижидер да се стегне најмање сат времена. Извадите из фрижидера и исеците на жељене комаде.
Припрема чоколаде:
Отопите чоколаду и кокосово уље заједно у микроталасној пећници или на шпорету. Додајте протеински прах и добро промешајте. Сипајте чоколаду преко шипки. Оставите да се охлади у фрижидеру. Корак 4: Најбоље је користити у року од две недеље.
Пријатно!
Retko ko je čuo za ovaj trik: Evo zašto kuvari stavljaju papir za pečenje na dno rerne
Преузмите андроид апликацију.