Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Потаж од броколија

Потаж можете јести топли или хладан, биће подједнако укусан.
Фото: Pixabay/congerdesign
Састојци:
  • 400 грама броколија 
  • 1 лук или празилук
  • 1 чен белог лука
  • 2 шаргарепе
  • 1 кашичица першуна
  • маслиново уље
  • вода
  • бибер
  • со
Припрема:

Црни лук или празилук исецкајте и продинстајте на уљу. Додајте бели лук и шаргарепу. У исто време броколи поделите на цветове, а дебљи део исецкајте. Ставите у шерпу и налијте толико воде да покрије, па оставите да проври. Када вода са броколом проври, додајте динстани лук и шаргарепу. Додајте со, бибер и першун. Пустите да се све кува док броколи не омекша, а затим скините тигањ са шпорета. Одвојите мало воде из шерпе, а остатак миксајте у блендеру док не добијете кашу, па додајте воду по потреби. Чорбу послужите са павлаком и препеченим коцкицама хлеба.

Пријатно!

Recept dana: Krem supa koja diže imunitet

Преузмите андроид апликацију.