Potaž možete jesti topli ili hladan, biće podjednako ukusan.
Sastojci:
- 400 grama brokolija
- 1 luk ili praziluk
- 1 čen belog luka
- 2 šargarepe
- 1 kašičica peršuna
- maslinovo ulje
- voda
- biber
- so
Priprema:
Crni luk ili praziluk iseckajte i prodinstajte na ulju. Dodajte beli luk i šargarepu. U isto vreme brokoli podelite na cvetove, a deblji deo iseckajte. Stavite u šerpu i nalijte toliko vode da pokrije, pa ostavite da provri. Kada voda sa brokolom provri, dodajte dinstani luk i šargarepu. Dodajte so, biber i peršun. Pustite da se sve kuva dok brokoli ne omekša, a zatim skinite tiganj sa šporeta. Odvojite malo vode iz šerpe, a ostatak miksajte u blenderu dok ne dobijete kašu, pa dodajte vodu po potrebi. Čorbu poslužite sa pavlakom i prepečenim kockicama hleba.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.