Тиквице спадају у здраво поврће, одличне су за мршављање, а могу да се спремају на милион начина. Од њих можете да правите потаж, мусаку, да их пуните, а ми вам предлажемо да их испохујете.
Састојци:
- 2 тиквице
- 100 грама тврдог сира
- 1 кашичица першуна
- 1 кашичица слатке паприке
- 3 јајета
- 100 грама презли
- 50 грама брашна
Припрема:
Тиквице исеците по дужини, па ставите у неку посуду, па посолите и побиберите. Оставите их тако 20 минута да пусте воду. Умутите јаја, па додајте першун, слатку паприку и рендани сир. У другој посуди помешајте брашно и презле. Тиквице процедите, па уваљајте у брашно са презлама, а онда у јаја са сиром. Пржите у загрејаном уљу по 5 минута са обе стране.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.