Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пљескавице од грашка и леблебија

Без много труда и без превише састојака, може се направити једно јако фино јело, које би се, искрено верујем, допало и онима који нису вегани. Нешто слично фалафелу, али ипак и доста другачије, а све то због грашка који доприноси пре свега текстури бургера, док укус највише одређују зачини.
Фото: Pixabay/Unijewels
Састојци:
  • 300 грама куваних леблебија
  • 300 грама куваног грашка
  • 3 кашике брашна од спелте
  • 1 главица црног лука
  • 3 чена белог лука
  • 2 јајета
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 2 кашичице вегете
  • 1 кашичица сушеног першуна
  • 1 кашичица мирођије
  • со , бибер
Припрема:

Испасирати грашак и леблебије у блендеру. Додати мало брашна, лук , бели лук, јаја, соду бикарбону и зачине. Лепо измешати све да се зачини равномерно распореде па рукама обликовати пљескавице и пржити их у тигаљу на мало уља. Пљескиваце се могу пећи  у рерни на папиру за печење на 180 степени по 10 минута са сваке стране.

Пљескавице кад буду готове ставите их у лепиње и додајте прилоге по жељи.

Пријатно!

Правилна исхрана се ствара од првих залогаја

Преузмите андроид апликацију.