Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pljeskavice od graška i leblebija

Bez mnogo truda i bez previše sastojaka, može se napraviti jedno jako fino jelo, koje bi se, iskreno verujem, dopalo i onima koji nisu vegani. Nešto slično falafelu, ali ipak i dosta drugačije, a sve to zbog graška koji doprinosi pre svega teksturi burgera, dok ukus najviše određuju začini.
Foto: Pixabay/Unijewels
Sastojci:
  • 300 grama kuvanih leblebija
  • 300 grama kuvanog graška
  • 3 kašike brašna od spelte
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašičice vegete
  • 1 kašičica sušenog peršuna
  • 1 kašičica mirođije
  • so , biber
Priprema:

Ispasirati grašak i leblebije u blenderu. Dodati malo brašna, luk , beli luk, jaja, sodu bikarbonu i začine. Lepo izmešati sve da se začini ravnomerno rasporede pa rukama oblikovati pljeskavice i pržiti ih u tigalju na malo ulja. Pljeskivace se mogu peći  u rerni na papiru za pečenje na 180 stepeni po 10 minuta sa svake strane.

Pljeskavice kad budu gotove stavite ih u lepinje i dodajte priloge po želji.

Prijatno!

Pravilna ishrana se stvara od prvih zalogaja

Preuzmite android aplikaciju.