Bez mnogo truda i bez previše sastojaka, može se napraviti jedno jako fino jelo, koje bi se, iskreno verujem, dopalo i onima koji nisu vegani. Nešto slično falafelu, ali ipak i dosta drugačije, a sve to zbog graška koji doprinosi pre svega teksturi burgera, dok ukus najviše određuju začini.
Sastojci:
- 300 grama kuvanih leblebija
- 300 grama kuvanog graška
- 3 kašike brašna od spelte
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 jajeta
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 kašičice vegete
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1 kašičica mirođije
- so , biber
Priprema:
Ispasirati grašak i leblebije u blenderu. Dodati malo brašna, luk , beli luk, jaja, sodu bikarbonu i začine. Lepo izmešati sve da se začini ravnomerno rasporede pa rukama oblikovati pljeskavice i pržiti ih u tigalju na malo ulja. Pljeskivace se mogu peći u rerni na papiru za pečenje na 180 stepeni po 10 minuta sa svake strane.
Pljeskavice kad budu gotove stavite ih u lepinje i dodajte priloge po želji.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.