Pita sa dve vrste sira i spanaćem, odličnog je ukusa i ohlađena.
Sastojci:
- 600 grama brašna
- 250 mililitara toplog mleka
- 2 jaja
- 50 mililitara ulja
- 1 svež kvasac
- 1/2 kašičice soli –
- 1/2 kašičice šećera
- 300 grama blanširanog spanaća
- 200 grama rendanog sira
- 2 jaja
- 150 grama tvrdog dodira
- 1 jaje i ulje za premazivanje
- susam za posipanje
Priprema:
Od dignutog kvasca i ostalih namirnica zamesiti testo. Ostavite na toplom da naraste. Dignuto testo podelite na dva dela i razvaljajte tako da dobijete koru. Jedan deo treba da bude malo veći od drugog. Veću koru prebacite u posudu za pečenje. Za fil pomešati iseckani sir, blanširan i narezan spanać i jaja. Koru malo poprskati uljem i staviti pripremljen fil, a preko izrendati tvrdi sir. Od drugog dela testa napraviti manju koru koju treba preseći na par mesta i prepakovati u posudu za pečenje, preko fila. Ostavite pitu da naraste. Dignutu pitu premazati umućenim jajetom i po želji posuti susamom. Pecite pitu na 200 stepeni 15 minuta i još 25 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!
Kako se pravilno sprema spanać: Posebno je važno da obratite pažnju na jednu stvar
Preuzmite android aplikaciju.