Лагана пита пуна поврћа, витамина и храњивих намирница.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2022/09/spanakopita-g05ac2c886_640-620x413.jpg)
Састојци:
- три шаргарепе
- један целер
- две тиквице
- један лук
- три чена белог лука
- три јаја
- кашика першуна
- 100 грама брашна
- око 10 грама полутврдог сира
- маслиново уље
- со, бибер и зачини по избору
Припрема:
Поврће очистити, шаргарепу и целер нарендати или исећи на ситне коцкице. Црни и бели лук ситно исецкати. На лук ставите лук и бели лук и пржите око два минута, па додајте шаргарепу и целер. Држите на ватри уз мешање око 10 минута. У чинији поред помешајте цела јаја и све остале наведене састојке. Сир исеците на коцкице или изрендајте. Додајте зачине по жељи. Поврће склоните са рингле и оставите да одстоји око пет минута, па брзо додајте претходно умућена јаја са зачинима и осталим састојцима. Све добро измешати. Смесу сипајте у ватросталну посуду коју сте претходно припремили тако што сте ставили папир за печење. Ставите у рерну око 15 минута на 180 степени. По жељи поспите одозго сиром пред крај печења. Оставите да се охлади, а затим исеците на кришке. Овај брзи рецепт можете послужити са киселим млеком или јогуртом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.