Pita sa jabukama na stolu, prijatan miris iz kuhinje. Postoji nešto u jednostavnim receptima koje možete spremiti za pola sata što odiše domaćom atmosferom i što nas neodoljivo podseća na neka lepa prošla vremena, a pita sa jabukama je neodvojivi deo toga.
Sastojci:
Testo:
- 250 grama brašna
- 80 grama šećera
- prstohvat soli
- 160 grama hladnog maslaca
- 1 jaje
Nadev:
- 1 kilogram jabuka
- 2 kašičice limunovog soka
- 1 kašičice cimeta
- 1 kašičice šećera
Preliv:
- 300 grama kisele pavlake
- 3 jajeta
- 100 grama šećera
- 1 kašičica gustina
Priprema:
Od sastojaka umesiti testo. Stavitu na pola sata u frižider. Oljuštiti jabuke i iseći ih na krupne kocke. Posuti limunovim sokom, cimetom pomešanim sa šećerom. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Testo rasporediti u okrugli kalup. Jabuke staviti preko testa i zaliti prelivom koji ćete napraviti od kisele pavlake, šećera umućenih jaja i gustina (sve izmešati i preliti jabuke). Peći oko 60 minuta. Nakon pečenja ostaviti neka se malo prohladi u kalupu, pa izvaditi kolač.
Prijatno!
Preuzmite androidaplikaciju.