Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пита од јабука са преливом

Пита са јабукама на столу, пријатан мирис из кухиње. Постоји нешто у једноставним рецептима које можете спремити за пола сата што одише домаћом атмосфером и што нас неодољиво подсећа на нека лепа прошла времена, а пита са јабукама је неодвојиви део тога.
Фото: Pixabay/Hans
Састојци:
Тесто:
  • 250 грама брашна
  • 80 грама шећера
  •  прстохват соли
  •  160 грама хладног маслаца
  •  1 јаје
Надев:
  • 1 килограм јабука
  • 2 кашичице лимуновог сока
  •  1 кашичице цимета
  •  1 кашичице шећера
Прелив:
  • 300 грама киселе павлаке
  • 3 јајета
  • 100 грама шећера
  •  1 кашичица густина
Припрема:

Од састојака умесити тесто. Ставиту на пола сата у фрижидер. Ољуштити јабуке и исећи их на крупне коцке. Посути лимуновим соком, циметом помешаним са шећером. Загрејати рерну на 180 степени. Тесто распоредити у округли калуп. Јабуке ставити преко теста и залити преливом који ћете направити од киселе павлаке, шећера умућених јаја и густина (све измешати и прелити јабуке). Пећи око 60 минута. Након печења оставити нека се мало прохлади у калупу, па извадити колач.

Пријатно!

„Kafa“ od jabuka leči glavobolju i kijavicu

Преузмите андроид апликацију.