Ово јело је кремасто, укусно и одлично може послужити за каснији ручак или вечеру. Јело се врло лако спрема и за његову припрему није потребно много састојака.
Састојци:
- 400 грама пилетине (бело месо)
- 1 паковање печурака
- 1 мала павлака за кување
- 4 кашике брашна
- со
- бибер
- суви биљни зачин
- кари
- млевени босиљак
- маслиново уље
- лимун
Припрема:
Пилећи филе сеците на шницле, зачинити, прелити са мало маслиновог уља и оставити да одстоји. Печурке исецкати и издинстати на мало уља. Зачинити их.
Када је пилетина одстојала сваки комадић умочити у брашно са свих страна и спустати на врело уље (не пуно уља). Када их све спустите испеците их са свих страна.
Када је пилетина готова, сипати печурке у месо и додати мало воде. Смањити, поклопити и оставити да се укрчка и да вода мало испари.
Пред крај, сипати павлаку за кување, мало воде и нацедити пола лимуна. Зачините са сољу, сувим зачином, кашичицом или више босиљка, прстохватом карија. Оставите на лаганој ватри да се укува.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.