Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Piletina sa pečurkama i pavlakom

Ovo jelo je kremasto, ukusno i odlično može poslužiti za kasniji ručak ili večeru. Jelo se vrlo lako sprema i za njegovu pripremu nije potrebno mnogo sastojaka.
Foto: Pixabay/AlbanyColley
Sastojci:
  • 400 grama piletine (belo meso)
  • 1 pakovanje pečuraka
  • 1 mala pavlaka za kuvanje
  • 4 kašike brašna
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • kari
  • mleveni bosiljak
  • maslinovo ulje
  • limun
Priprema:

Pileći file secite na šnicle, začiniti, preliti sa malo maslinovog ulja i ostaviti da odstoji. Pečurke iseckati i izdinstati na malo ulja. Začiniti ih.
Kada je piletina odstojala svaki komadić umočiti u brašno sa svih strana i spustati na vrelo ulje (ne puno ulja). Kada ih sve spustite ispecite ih sa svih strana.
Kada je piletina gotova, sipati pečurke u meso i dodati malo vode. Smanjiti, poklopiti i ostaviti da se ukrčka i da voda malo ispari.
Pred kraj, sipati pavlaku za kuvanje, malo vode i nacediti pola limuna. Začinite sa solju, suvim začinom, kašičicom ili više bosiljka, prstohvatom karija. Ostavite na laganoj vatri da se ukuva.

Prijatno!

Recept dana: Cake pops, omiljeni dečiji slatkiš na štapiću

Preuzmite android aplikaciju.