Ovo jelo je kremasto, ukusno i odlično može poslužiti za kasniji ručak ili večeru. Jelo se vrlo lako sprema i za njegovu pripremu nije potrebno mnogo sastojaka.
Sastojci:
- 400 grama piletine (belo meso)
- 1 pakovanje pečuraka
- 1 mala pavlaka za kuvanje
- 4 kašike brašna
- so
- biber
- suvi biljni začin
- kari
- mleveni bosiljak
- maslinovo ulje
- limun
Priprema:
Pileći file secite na šnicle, začiniti, preliti sa malo maslinovog ulja i ostaviti da odstoji. Pečurke iseckati i izdinstati na malo ulja. Začiniti ih.
Kada je piletina odstojala svaki komadić umočiti u brašno sa svih strana i spustati na vrelo ulje (ne puno ulja). Kada ih sve spustite ispecite ih sa svih strana.
Kada je piletina gotova, sipati pečurke u meso i dodati malo vode. Smanjiti, poklopiti i ostaviti da se ukrčka i da voda malo ispari.
Pred kraj, sipati pavlaku za kuvanje, malo vode i nacediti pola limuna. Začinite sa solju, suvim začinom, kašičicom ili više bosiljka, prstohvatom karija. Ostavite na laganoj vatri da se ukuva.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.