Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Piletina sa jogurtom i sirom

Fantastična kombinacija sastojaka.
Foto: Pixabay/pastel100
Sastojci:
  • 500 grama piletina filea
  • 4 decilitra jogurta
  • 100 grama trapista
  • 100 grama prezle
  • 2 kašike peršuna
  • biber
  • so
  • malo ulja
Priprema:

Trapist krupno izrendati, peršun sitno iseckati, a meso iseći na odreske. U odgovarajućoj posudi pomešati trapist, peršun i prezle. Odreske pobiberite i posolite po ukusu, umočite u jogurt i uvaljajte u smesu za trapistu. Vatrostalnu posudu premazati uljem, poređati pripremljene šnicle, preostali jogurt i preliti smesom za paniranje i pokriti aluminijumskom folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, pa skinuti aluminijumsku foliju i ostaviti šnicle da porumene. Poslužite uz pomfrit ili po želji.

Prijatno!

Ovo su žitarice koje imaju najviše proteina

Preuzmite android aplikaciju.