Fantastična kombinacija sastojaka.
Sastojci:
- 500 grama piletina filea
- 4 decilitra jogurta
- 100 grama trapista
- 100 grama prezle
- 2 kašike peršuna
- biber
- so
- malo ulja
Priprema:
Trapist krupno izrendati, peršun sitno iseckati, a meso iseći na odreske. U odgovarajućoj posudi pomešati trapist, peršun i prezle. Odreske pobiberite i posolite po ukusu, umočite u jogurt i uvaljajte u smesu za trapistu. Vatrostalnu posudu premazati uljem, poređati pripremljene šnicle, preostali jogurt i preliti smesom za paniranje i pokriti aluminijumskom folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, pa skinuti aluminijumsku foliju i ostaviti šnicle da porumene. Poslužite uz pomfrit ili po želji.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.