Тестенина је увек добар избор за ручак, посебно она која је богата добрим састојцима и брзо се припрема. Ова паста са туњевином и броколијем је управо то.

За здравију опцију, једноставно замените обичну пасту пастом од целог зрна пшенице или хељде, користите кувани броколи и конзервирану туну у води уместо уља.
Састојци:
- 400 грама тестенине
- 1 комад броколија
- 160 г конзервиране туне (у саламури)
- 2 чена белог лука
- 50 г ренданог сира (грана падано, пармезан)
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашике лимуновог сока
- со
- бибер
Припрема:
Оперите броколи, раздвојите га на цветнице и кувајте на пари (око 7-8 минута). Оцедите туњевину, исеците бели лук на кришке.
Сипајте воду у велику шерпу, када вода прокључа, додајте кашичицу соли и ставите тестенину да се кува. Кувајте према упутствима на паковању тестенине коју користите.
Загрејте дубок тигањ, додајте маслиново уље и сецкани бели лук, после минут додајте кувани броколи, зачините са мало соли и бибера и прелијте соком од лимуна.
Додајте оцеђену туну и лагано промешајте кашиком. Сипајте мало воде која је коришћена за кување тестенине.
Оцедите кувану пасту, оставите око 100 мл воде у којој се кувала и додајте пасту у шерпу са броколијем и туњевином.
Промешајте, затим прелијте водом у којој се кувало и додајте половину ренданог сира.
Служити топло посуто преосталим ренданим сиром.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.