Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пене са туњевином и броколијем

Тестенина је увек добар избор за ручак, посебно она која је богата добрим састојцима и брзо се припрема. Ова паста са туњевином и броколијем је управо то.
Фото: Pixabay/Ragabz

За здравију опцију, једноставно замените обичну пасту пастом од целог зрна пшенице или хељде, користите кувани броколи и конзервирану туну у води уместо уља.

Састојци:
  • 400 грама тестенине
  • 1 комад броколија
  • 160 г конзервиране туне (у саламури)
  • 2 чена белог лука
  • 50 г ренданог сира (грана падано, пармезан)
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 2 кашике лимуновог сока
  • со
  • бибер
Припрема:

Оперите броколи, раздвојите га на цветнице и кувајте на пари (око 7-8 минута). Оцедите туњевину, исеците бели лук на кришке.

Сипајте воду у велику шерпу, када вода прокључа, додајте кашичицу соли и ставите тестенину да се кува. Кувајте према упутствима на паковању тестенине коју користите.

Загрејте дубок тигањ, додајте маслиново уље и сецкани бели лук, после минут додајте кувани броколи, зачините са мало соли и бибера и прелијте соком од лимуна.

Додајте оцеђену туну и лагано промешајте кашиком. Сипајте мало воде која је коришћена за кување тестенине.

Оцедите кувану пасту, оставите око 100 мл воде у којој се кувала и додајте пасту у шерпу са броколијем и туњевином.

Промешајте, затим прелијте водом у којој се кувало и додајте половину ренданог сира.

Служити топло посуто преосталим ренданим сиром.

Пријатно!

Ово су разлози зашто је добро што чешће конзумирати јагоде

Преузмите андроид апликацију.