Pesto je jedan od omiljenih preliva, možete ga kombinovati u raznim jelima, odlično ide sa brusketima, piletinom i pastama. Naš današnji predlog su pene sa pesto sosom.
Sastojci:
- 2 šolje listova svežeg bosiljka
- 4 čena belog luka
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 40 grama kikirikija
- 40 grama oraha
- 1/2 šolje parmezana
- so
- biber
- prema potrebi vode
- 10 listova sveže nane
Priprema:
U blender dodati listove svežeg bosiljka, nane, kikiriki, orahe, beli luk i sve to usitnite.
Zatim dodati parmezan i maslinovo ulje, ponovo izblendati i začiniti po ukusu. Ukoliko je potrebno dodajte i malo vode da biste dobili konzistenciju glatke paste.
Ovako napravljen sos prelite preko obarenih pena. Ako vam ostane sosa možete ga čuvati u frižideru i do 15 dana.
Prijatno!
Nemojte da bacate vodu od krompira, iskoristite je da poboljšate ukus jelima
Preuzmite androidaplikaciju.