Avokado je voće koje je dobro za srce, blagotvorno deluje na oči, veoma je hranljivo, pomaže u sprečavanju pojave raka, i ima brojne druge prednosti, zbog čega ga mnogi nazivaju “super-hrana”.I ono što je takođe veoma važno, avokado je izuzetno ukusan i predstavlja odličan sastojak raznovrsnih jela, a možete ga dodati i slanim i slatkim obrocima.
Evo jedan od načina na koji možete da spremite super ukusno jelo sa avokadom i pečurkama.
Sastojci:
- 250 grama seckanih pečuraka
- 3 kašike maslinovog ulja
- biber
- so
- 1/2 decilitra belog vina
- 3 zrela ploda avokada
- sok od 1 limuna
- 2 velike kašike paradajz pirea
- pola glavice sitno iseckanog crnog luka
- četvrtina sveže ljute papričice
- kašika sitno izdrobljenog lista korijandera
Priprema:
Zagrejte tiganj, dodajte pečurke prethodno uvaljane u so i biber, a pre stavljanja u tiganj smanjite temperaturu. Dinstajte, promešajte i na kraju malo pojačajte vatru. Sipajte belo vino i sačekajte da ispari.
Poklopite tiganj i ostavite na stranu. Sos se sprema tako što zreli avokado očistite od kore, izgnječite ili stavite u blender s limunom, paradajz pireom, dodate crni luk, so, biber, ljutu papričicu i korijander po ukusu. U blenderu izmutite masu da bude jednolična. Pečurke prelite sosom i poslužite.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.