Pečena jaja sa paradajzom i feta sirom idealan su obrok za svako doba dana, a možete ih napraviti na jednostavan način.
Potrebno vam je:
- kašika maslinovog ulja
- sitno seckani crveni luk
- dva čena seckanog belog luka
- 1/4 kašičice mlevene crvene paprike (po želji)
- dva srednja paradajza
- 1/4 kašičice origana
- dve-tri kašike svežeg začini po želji (npr. origano, tamjan, ruzmarin, peršun i slično)
- 150 grama feta sira
- dva komada jaja
- povrće
- biber i so
U tiganju zagrejte ulje i dodajte seckani crni luk. Kada postane staklast, dodajte beli luk i papriku i kratko propržite. Dodajte seckani paradajz, origano, vegetu i biber dok ne počne da se zgušnjava. Sklonite sa šporeta i dodajte izmrvljenu fetu i začine. Sve dobro izmešati i sipati u manje posudice (zvane merekins), napraviti malo udubljenje i dodati jaje. Da bi ostao ceo, prvo ga razbijte u posudu i sipajte. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 10 minuta. Poslužite uz prepečeni hleb.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.