Печена јаја са парадајзом и фета сиром идеалан су оброк за свако доба дана, а можете их направити на једноставан начин.
Потребно вам је:
- кашика маслиновог уља
- ситно сецкани црвени лук
- два чена сецканог белог лука
- 1/4 кашичице млевене црвене паприке (по жељи)
- два средња парадајза
- 1/4 кашичице оригана
- две-три кашике свежег зачини по жељи (нпр. оригано, тамјан, рузмарин, першун и слично)
- 150 грама фета сира
- два комада јаја
- поврће
- бибер и со
У тигању загрејте уље и додајте сецкани црни лук. Када постане стакласт, додајте бели лук и паприку и кратко пропржите. Додајте сецкани парадајз, оригано, вегету и бибер док не почне да се згушњава. Склоните са шпорета и додајте измрвљену фету и зачине. Све добро измешати и сипати у мање посудице (зване мерекинс), направити мало удубљење и додати јаје. Да би остао цео, прво га разбијте у посуду и сипајте. Загрејте рерну на 200 степени и пеците око 10 минута. Послужите уз препечени хлеб.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.