Мини пљескавице су одличан избор када желите да направите предјело или мезе, за славља, дечије рођендане и друге прилике, или као главно јело уз грашак и друге врсте поврћа.
Мини пљескавице могу бити први или последњи оброк дана. Лепе су на око, па ћете уживати не само у укусу, већ и у симпатичном изгледу ових гурманских залогајчића.
Састојци:
- 500 грама млевеног меса
- 1 главица ренданог црног лука
- 4 уситњена чена белог лука
- 1 чаша воде
- 5 кашика уља
- 5 кашика брашна
- 1 прашак за пециво
- 3 јајета
- 1 кашика свежег сецканог першуна
- со, бибер и вегета по укусу
Припрема:
Све састојке помешати, зачинити по укусу и добро промешати како би се добила уједначена смеса.
Смесу оставити у фрижидеру најмање 2 сата, а потом је вадити малом кашичицом и пржити на загрејаном уљу.
Пријатно!