Ледени чизкејк је летња посластица, идеална ако желите да уживате у освежавајућем десерту или га припремите унапред. У замрзивачу може да стоји до три месеца.
Састојци:
- 200 грама кекса
- 2 кашике смеђег шећера
- 60 грама путера
- 240 милилитра пуномасне павлаке за шлаг
- 450 грама крем сира
- 120 милилитра пуномасне павлаке
- 120 грама шећера у праху
- 2 кашике екстракта ваниле
- 1 кашика лимуновог сока
- ½ кашичице соли
Припрема:
Кексе измиксајте у мрвице или ставите у пластичну кесу и истуците тучком или неколико пута пропасирајте ваљком. Додајте шећер и отопљени путер и мешајте да се сједини. Чврсто притисните мрвице у плех. Ставите у замрзивач на 15 минута да се охлади. Крему умешајте у шлаг и оставите са стране. Крем сир помешајте са шећером у праху, сољу, екстрактом ваниле и лимуновим соком. Додајте шлаг у мешавину сира помоћу лопатице. Ако желите, у овом тренутку можете додати и друге састојке, као што су воћни пире или сосови. Смесу прелити преко охлађене коре. Куцните калупом неколико пута по радној површини да се смеса слегне и поравнајте је шпатулом. Ставите торту у замрзивач преко ноћи. Пре сервирања оставите торту на собној температури 5 минута, а затим ножем умоченим у врелу воду прођите око торте и украсите воћем, компотом, сирупима по жељи…
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.