Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Kuglof sa cimetom

Ni jedan kolač kao kuglof ne dopušta toliko mašte i kreativnosti. Bukvalno sve što imate u kući možete da iskoristite i stavite u kalup za kuflog,  dobićete neverovatno ukusan i bogat kolač.
Foto: Pixabay/Kranich17
Sastojci:
  • 400 g brašna
  • 1 kockica kvasca
  • malo soli
  • 3 jajeta
  • 200 grama šećera
  • 150 mililitara toplog mleka
  • 200 grama puter
  • 2 žumanca
  • 2 kesice cimeta
  • ulje za podmazivanje kalupa
  • šećer u prahu za posipanje
Priprema:

Zamesiti testo od brašna, kvasca, malo soli, jaja, 1 kašike šećera i mleka. Ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta, da naraste. Umutiti 175 grama maslaca, žumanca i 100 grama šećera, pa umešati u testo. Ostaviti da naraste još 30 minuta. Podeliti masu na dva dela. Pomešati cimet i ostatak šećera i dodati u polovinu testa. Kalup za kuglof nauljiti. Razvaljati žuto testo, pa preko njega braon i uvaljati u rolat. Staviti ga u kalup za kuglof i ostaviti na toplom mestu da još jednom naraste oko 30 min.

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Preostali maslac iseckati i poređati preko testa.

Peći kuglof oko sat vremena. Kad se ohladi posuti ga prah šećerom.

Prijatno!

Koja je vrsta brašna najbolja za određena testa: Po čemu se razlikuju tip 400 i 500

Preuzmite android aplikaciju.