Ni jedan kolač kao kuglof ne dopušta toliko mašte i kreativnosti. Bukvalno sve što imate u kući možete da iskoristite i stavite u kalup za kuflog, dobićete neverovatno ukusan i bogat kolač.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 kockica kvasca
- malo soli
- 3 jajeta
- 200 grama šećera
- 150 mililitara toplog mleka
- 200 grama puter
- 2 žumanca
- 2 kesice cimeta
- ulje za podmazivanje kalupa
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zamesiti testo od brašna, kvasca, malo soli, jaja, 1 kašike šećera i mleka. Ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta, da naraste. Umutiti 175 grama maslaca, žumanca i 100 grama šećera, pa umešati u testo. Ostaviti da naraste još 30 minuta. Podeliti masu na dva dela. Pomešati cimet i ostatak šećera i dodati u polovinu testa. Kalup za kuglof nauljiti. Razvaljati žuto testo, pa preko njega braon i uvaljati u rolat. Staviti ga u kalup za kuglof i ostaviti na toplom mestu da još jednom naraste oko 30 min.
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Preostali maslac iseckati i poređati preko testa.
Peći kuglof oko sat vremena. Kad se ohladi posuti ga prah šećerom.
Prijatno!
Koja je vrsta brašna najbolja za određena testa: Po čemu se razlikuju tip 400 i 500
Preuzmite android aplikaciju.