Кромпир салата једно је од оних јела које повезује генерације и буди успомене на породичне ручкове, празнична окупљања и летња дружења. Идеална је за лето јер се брзо припрема и не захтева много састојака.

Састојци:
- кромпир
- шаргарепа
- со
- бибер
- сенф
- кисела павлака или кајмак
- мајонез
- свеж першун
- уље
- сирће
- чери парадајз
Припрема:
Скувајте кромпир и шаргарепу. Огулите кромпир и шаргарепу. Кромпир исеците на мање танке кришке, а шаргарепу на колутове. Ставите у лонац, посолите по потреби и кувајте око 10 минута, док не омекша. Припремите прелив. Када су кромпир и шаргарепа кувани, оставите их да се охладе. У међувремену припремите прелив: у посебној чинији добро измешајте сенф, киселу павлаку и мајонез. Додајте ситно сецкани першун, мало уља, сирћета, соли и бибера. Сједините све састојке.
Кромпир и шаргарепу ставите у стаклену чинију и прелите припремљеним преливом. Добро промешајте. Салату охладите и послужите као прилог уз неко месо, а по жељи одозго додајте неколико половина cherry парадајза.
Пријатно!
Гaстроентеролог тврди да је ово најбоље за црева: Једно воће посебно се издваја!
Преузмите андроид апликацију.