Za sve ljubitelje kremastih poslastica odličan recept za krempitu.
Sastojci:
Za koru:
- 7 žumanca
- 7 kašike šećera
- 7 kašike mleka
- 7 kašike ulja
- 7 kašike brašna
- na vrh noža prašak za pecivo
Za krem:
- 4 kesice pudinga od vanile
- 1 litar vode
- 300 grama šećera
- 7 belanaca
- 1-2 kašike šećera
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte ostale sastojke i izlite u podmazan duguljast pleh. Koru pecite na tihoj vatri oko 10-tak minuta, pazite da ostane žuta. Od litre vode oduzmite malo i rastvorite 4 pudinga, a ostatak stavite sa 300 grama šećera u neku duboku šerpu da provri, pa skuvajte puding. Šerpa mora da bude velika jer se tu dodaju belanca i ispadne puno krema. Izmaknite sa ringle i odmah u vrelo dodajte sneg od belanca koja ste umutili sa 1-2 kašike šećera, i nežno sjedinite žicom da se lepo poveže sa pudingom. Ne mešajte prejako, treba da ostane vazdušasto. Dok je još vruć razlite krem preko vruće kore i poravnajte špatulom. Ostavite da se ohladi i stegne, a onda premažite umućenim šlagom, ili isecite kocke i ukrasite šlagom i rendanom čokoladom. Ostavite u frizideru neko vreme da se dobro ohladi pre služenja.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.