За све љубитеље кремастих посластица одличан рецепт за кремпиту.
Састојци:
За кору:
- 7 жуманца
- 7 кашике шећера
- 7 кашике млека
- 7 кашике уља
- 7 кашике брашна
- на врх ножа прашак за пециво
За крем:
- 4 кесице пудинга од ваниле
- 1 литар воде
- 300 грама шећера
- 7 беланаца
- 1-2 кашике шећера
Припрема:
Пенасто умутите жуманца са шећером, додајте остале састојке и излите у подмазан дугуљаст плех. Кору пеците на тихој ватри око 10-так минута, пазите да остане жута. Од литре воде одузмите мало и растворите 4 пудинга, а остатак ставите са 300 грама шећера у неку дубоку шерпу да проври, па скувајте пудинг. Шерпа мора да буде велика јер се ту додају беланца и испадне пуно крема. Измакните са рингле и одмах у врело додајте снег од беланца која сте умутили са 1-2 кашике шећера, и нежно сједините жицом да се лепо повеже са пудингом. Не мешајте прејако, треба да остане ваздушасто. Док је још врућ разлите крем преко вруће коре и поравнајте шпатулом. Оставите да се охлади и стегне, а онда премажите умућеним шлагом, или исеците коцке и украсите шлагом и ренданом чоколадом. Оставите у фризидеру неко време да се добро охлади пре служења.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.