Leti volimo kremaste torte koje se brzo spremaju, a recept za jedan takav desert dat je u nastavku. Sve što treba da uradite je da pripremite lagani krem sa limunom, filujete keksom i ohladite tortu, a rezultat je letnja poslastica koja zaslađuje i hladi bolje od sladoleda.
Sastojci:
- 500 mililitra pavlake za šlag
- 200 grama kondenzovanog mleka
- narendana korica dva limuna
- 40 mililitra limunovog soka
- 120 mililitra vode
- 2 kašike šećera
- 3 kašike limunovog soka
- 300 grama keksa
Priprema:
Narendajte limunovu koru i iscedite sok od limuna. U dublju činiju stavite 400 ml pavlake za šlag, dodajte kondenzovano mleko, limunov sok i koricu i mešajte rukom dok se ne zgusne. Preostalih 100 ml šlaga umutiti mikserom i dodati u kremu. U maloj činiji pomešajte vodu, šećer i limunov sok. Na dno kalupa obloženog providnom folijom stavite malo kreme, pa po celoj površini rasporedite petit kekse koje ste umočili u mešavinu vode, šećera i limuna. Na keks staviti još jedan sloj kreme i ponavljati postupak dok ne potrošite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude krem. Pokrijte tortu folijom da se ne napravi kora, pa je stavite u zamrzivač na dva sata. Okrenite kalup naopako da uklonite tortu. Ukrasite ga listićima badema i karamelom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.