Лети волимо кремасте торте које се брзо спремају, а рецепт за један такав десерт дат је у наставку. Све што треба да урадите је да припремите лагани крем са лимуном, филујете кексом и охладите торту, а резултат је летња посластица која заслађује и хлади боље од сладоледа.
Састојци:
- 500 милилитра павлаке за шлаг
- 200 грама кондензованог млека
- нарендана корица два лимуна
- 40 милилитра лимуновог сока
- 120 милилитра воде
- 2 кашике шећера
- 3 кашике лимуновог сока
- 300 грама кекса
Припрема:
Нарендајте лимунову кору и исцедите сок од лимуна. У дубљу чинију ставите 400 мл павлаке за шлаг, додајте кондензовано млеко, лимунов сок и корицу и мешајте руком док се не згусне. Преосталих 100 мл шлага умутити миксером и додати у крему. У малој чинији помешајте воду, шећер и лимунов сок. На дно калупа обложеног провидном фолијом ставите мало креме, па по целој површини распоредите петит кексе које сте умочили у мешавину воде, шећера и лимуна. На кекс ставити још један слој креме и понављати поступак док не потрошите све састојке. Последњи слој треба да буде крем. Покријте торту фолијом да се не направи кора, па је ставите у замрзивач на два сата. Окрените калуп наопако да уклоните торту. Украсите га листићима бадема и карамелом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.