Посластица за љубитеље ваниле.

Састојци:
- 4 жуманца
- 250 милилитра млека
- 80 грама шећера
- мало коњака
- 1 махуна ваниле
- 1 кесица желатина
- 200 милилитра слатке павлаке
- печени бадеми или лешници за декорацију
Припрема:
Ручно добро умутите жуманца, шећер и коњак, тако да добијете густ крем. Посебно прокувајте млеко са махуном ваниле, па у још врело млеко полако додајте жуманца и шећер уз стално мешање. Добијени крем сипајте у посуду у којој је кувано млеко, па наставите да лагано кувате уз стално мешање. Уклоните врућу крему са шпорета и умешајте отопљени желатин. Охладите крему. Док се крема хлади умутити слатку павлаку и умешати у њу. Крему сипајте у чаше и оставите у фрижидеру најмање два сата. Пре сервирања украсите печеним бадемима или лешницима.
Пријатно!
Engleska dijeta: Za tri nedelje možete izgubiti i do 10 kilograma
Преузмите андроид апликацију.