Ево још једног интересантног предлога за укусни, мирисни, сочни колач. Једино што је за нашу кухињу необично да се шаргарепа ставља у колач, али то не значи да није укусно, сочно и здраво, већ напротив.

Састојци:
- 2 шоље брашна
- 2 шоље шећера
- 1 кесица прашка за пециво
- 1/2 кашичице соли
- 3 шоље шаргарепе
- 4 јајета
- пола шоље уља
- пола шоље сувог грожђа
- 100 грама ораха
- 2 поморанџе
- шећер у праху
Припрема:
Изрендати шаргарепу и одмерити 3 пуне шоље. Просејати брашно са прашком за пециво, содом бикарбоном и сољу. Посебно умутити јаја са шећером. У њих додати нарендану шаргарепу, уље, суво грожђе, крупно исечене орахе и ситно изрендане коре поморанџе. Сипати смесу у посуду с брашном и добро мешати. У калуп у жељеном облику, ставити лист папира за печење и намазати, потом сипати тесто у њу. Пећи у претходно угрејаној рерни на 170 степени око 1 сат. Када се охлади, пребацити у одговарајући тањир и посути шећером у праху.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.