Колач са малинама, мирисан и укусан, а пре свега једноставан за прављење.
Малине колико су црвене толико су здраве за јесте, иако крхе и нежне у себи садрже мноштво храњивих састојака и минерала.Малина је одличан извор фруктозе, флавоноида, витамина (Ц и Е), минерала (поготово калијума).
Ипак, ово воће је најбогатије влакнима. Антоцијанини и полифенолна једињења која су саставни део малина су моћни антиоксиданси. Зато брзо похитајте до оближње пијаце и купите довољну дозу витамина, сласти и укуса за данашње освежење преточено у колач.
Састојци:
- 3 јаја
- 150 грама шећера
- 100 милилитара уља
- 100 милилитара јогурта
- 200 грама брашна
- 1 ванилин шећер
- 1 прашак за пециво
- 300 грама малина
- 1 кашика гриза
- шећер у праху за посипање
- 1 кесица шлага
Припрема:
Малине посути са гризом, промешати и оставити да одстоје око 15 минута, да би се гриз боље залепио.
Цела јаја умутити са шећером. Када се јаја и шећер лепо сједине у ту смесу додати уље и јогурт, а потом додати брашно, ванил шећер и прашак за пециво. Све лепо умутити миксером да се сви састојци лепо сједине. Излити смесу у плех обложен пек папиром и поравнати.
Поређајте малине равномерно на смесу. Када се колач испече, оставити да се мало прохлади и потом га одгоре посути са шећером у праху.
Ако желите, колач можете додатно украсити свежим малинама и крем шлагом.
Пријатно!