Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Колач од лимуна

Освежавајућа посластица која се лако и брзо прави.
Фото: Pixabay/Sabolaslo
Састојци:
  •  2 јаја
  • 150 грама омекшаног путера
  • 200 грама шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 125 грама брашна
  • 100 грама густина
  • 1 кашичица прашка за пециво 
  • 2 лимуна
  • 100 грама јогурта (густог)
Припрема:

Одвојите жуманца од беланаца. Просејати брашно са густином и прашком за пециво. Оперите лимун (најбоље органски), нарендајте кору и исцедите сок. Ако не желите да користите лимунову кору, додајте само сок. Умутити беланца у чврст снег уз додатак прстохвата соли. У посуду за мешање ставите омекшали путер, шећер, ванилин шећер и умутите у глатку пенасту смесу. Додати жуманца. Када се жуманца сједине са мешавином путера и шећера, додајте јогурт, лимунов сок и брашно. Мешајте док се не формира глатка густа смеса. На крају шпатулом лагано умешајте беланца. Добијено тесто сипајте у претходно подмазан калуп (по жељи на дно калупа ставите папир за печење, а затим намастите само странице калупа). Пеците тесто у рерни загрејаној на 180 степени око 50 минута (са вентилатором на 160 степени). Готов колач извадите из рерне и оставите да се охлади у калупу неколико минута, а затим га извадите и пребаците на решетку да се потпуно охлади. Охлађен колач посути шећером у праху.

Пријатно!

Evo za šta možete da iskoristite limunovu koru u domaćinstvu

Преузмите андроид апликацију.