U pripremi za letnju sezonu ukoliko ste nestrpljivi da ponovo osetite predivnu grčku kuhinju iskoristite ovaj recept za jagnjetinu na grčki način kako biste se počastili njihovom izuzetnom kuhinjom.
Sastojci:
- 2 kilograma jagnjećih kotleta
- 4 iseckana čena belog luka
- sok od 1 limuna
- 2 kašičice origana
- so i biber po ukusu
- 1 kašika grčkog jogurta
- 1/4 šolje maslinovog ulja
Priprema:
Pripremite marinadu. Pomešajte maslinovo ulje i sok od limuna. Dodajte seckani beli luk, origano i jogurt i sve dobro promešajte. Jagnjetinu posolite i pobiberite po ukusu, a potom dobro sa svih strana premažite marinadom. Ostavite jagnjetinu u marinadi oko 2 sata. Jagnjetinu pecite u rerni na 200 stepeni.
Povremeno prelivajte jagnjetinu tečnošću sa dna pekača i pecite dok ne porumeni. Na dno pekača možete krupno iseći 1 kilogram krompira, dodati grančicu ruzmarina i uporedo sa pečenjem jagnjetine peći i krompir u tečnosti i masnoći koja se topi sa mesa.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.