Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Jagnjetina na grčki način

U pripremi za letnju sezonu ukoliko ste nestrpljivi da ponovo osetite predivnu grčku kuhinju iskoristite ovaj recept za jagnjetinu na grčki način kako biste se počastili njihovom izuzetnom kuhinjom.
Foto: Pixbay/u_rt5bpvly
Sastojci:
  • 2 kilograma jagnjećih kotleta
  • 4 iseckana čena belog luka
  • sok od 1 limuna
  • 2 kašičice origana
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika grčkog jogurta
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
Priprema:

Pripremite marinadu. Pomešajte maslinovo ulje i sok od limuna. Dodajte seckani beli luk, origano i jogurt i sve dobro promešajte. Jagnjetinu posolite i pobiberite po ukusu, a potom dobro sa svih strana premažite marinadom. Ostavite jagnjetinu u marinadi oko 2 sata. Jagnjetinu pecite u rerni na 200 stepeni.

Povremeno prelivajte jagnjetinu tečnošću sa dna pekača i pecite dok ne porumeni. Na dno pekača možete krupno iseći 1 kilogram krompira, dodati grančicu ruzmarina i uporedo sa pečenjem jagnjetine peći i krompir u tečnosti i masnoći koja se topi sa mesa.

Prijatno!

Šta da jedemo u srpskim kafanama, a da se ne gojimo

Preuzmite android aplikaciju.