Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Hleb sa belim lukom (Garlic bread)

Da li ima nešto ukusnije od toplog, mekanog hleba? Još kada dodate beli luk i začine, ukus je prosto neodoljiv.
Foto: Pixabay/nitell
Sastojci:
  • 1 baget ili vekna običnog hleba
  • 200 mililitara maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka propuštenog kroz presu
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašika iseckanog svežeg ili sušenog peršuna
  • 100 grama trapist sira
  • prstohvat soli
Priprema:

Sipati u šerpicu jednu kašiku maslinovog ulja i na tihoj temperaturi propržiti beli luk, samo dotle dok počne da miriše.
Baget ili hleb iseći kako je vama po volji. U jednoj osrednjoj činiji izmešati sve zajedno, kroz presu propušten beli luk, origano, bosiljak, peršun, so i dodati malo više od pola ulja u smesu, dok ne bude glatka smesa. Svako parče hleba premazati ovom smesom, posuti narendanim sirom i preliti ostatkom maslinovog ulja. Peći u rerni na 200 stepeni dok se sir na hlebu ne otopi.

Prijatno!

Kako da oljuštite beli luk brzo: Ova tri trika olakšaće vam život

Preuzmite android aplikaciju.