Da li ima nešto ukusnije od toplog, mekanog hleba? Još kada dodate beli luk i začine, ukus je prosto neodoljiv.
Sastojci:
- 1 baget ili vekna običnog hleba
- 200 mililitara maslinovog ulja
- 1 čen belog luka propuštenog kroz presu
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašika iseckanog svežeg ili sušenog peršuna
- 100 grama trapist sira
- prstohvat soli
Priprema:
Sipati u šerpicu jednu kašiku maslinovog ulja i na tihoj temperaturi propržiti beli luk, samo dotle dok počne da miriše.
Baget ili hleb iseći kako je vama po volji. U jednoj osrednjoj činiji izmešati sve zajedno, kroz presu propušten beli luk, origano, bosiljak, peršun, so i dodati malo više od pola ulja u smesu, dok ne bude glatka smesa. Svako parče hleba premazati ovom smesom, posuti narendanim sirom i preliti ostatkom maslinovog ulja. Peći u rerni na 200 stepeni dok se sir na hlebu ne otopi.
Prijatno!
Kako da oljuštite beli luk brzo: Ova tri trika olakšaće vam život
Preuzmite android aplikaciju.