Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да ољуштите бели лук брзо: Ова три трика олакшаће вам живот

Будући да љуштење белог лука није омиљен посао чак ни оних људи који воле да га једу, увек је корисно сазнати да постоји још неки супер трик како да му скинете опну а да вам прсти не приме његову јаку арому.

Кувар Саранш Гоила поделио је на Инстаграму три ефикасна трика како на најједноставнији начин да ољуштите бели лук. Први трик укључује микроталасну рерну, други шејкер или мућкалицу за коктеле, а трећи нож.

Фото: Pixabay/Nietjuh
– Љуштење белог лука увек је посао који многи не желе да обаве. Много зависи од величине белог лука и колико главица желите очистити – рекао је шеф Гоила.

Често нам време припреме јела премашује стварно време кувања, па многи од нас имају тенденцију да траже једноставне припреме које могу скратити време. Једна од таквих активности којих се бојимо јесте љуштење белог лука.

Али недавно је шеф Саранш Гоила на Инстаграму поделио неколико супер ефикасних трикова како на најједноставније начине ољуштити бели лук.

Фото: Pixabay/manfredrichter
Трик 1:

Ставите цели бели лук (више од 20 ченова) у микроталасну рерну на 20 секунди. Када га извадите, врло лако ћете га ољуштити. Притисните их, одрежите крајеве и ољуштите. Једини проблем код овог трика је, како каже шеф, што бели лук изађе мало куван па није добар за све врсте јела.

Трик 2:

Један од најпопуларнијих трикова – протресите бели лук у затвореној чинији или у шејкееру за коктеле или посуди с поклопцем.

– Ово изврсно делује за велике ченове белог лука, а за мале баш и не – рекао је кувар.

Трик 3:

Притисните нож на врх чена, огулите га и нарежите.

– Ово је класична метода која се учи у свим кулинарским школама и одлична је. Али ако имате велике количине белог лука постане јако умарајућа, па се препоручује за мању количину – додаје шеф.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.