Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Hleb punjen sirom i šunkom

Još kao mali smo naučili da hranu ne bi trebalo bacati. Ako vam je ostalo starog hleba i ne znate šta biste sa njim, a dosadilo vam je pravljenje prženica, evo ukusnog rešenja.
Foto: Pixabay/ponce_photography
Sastojci:
  • 400 gramastarog hleba
  • 150 grama šunke
  • 70 grama tvrdog sira
  • 60 grama pančete
  • 50 grama praziluka
  • 4 jajeta
  • 90 mililitara pavlake
  • 15 grama putera
  • so i biber po ukusu
  • malo mlevene ljute paprike
Priprema:

Hleb pažljivo iseći uz ivicu, pa izvaditi sredinu. Pritisnuti ga malo rukom da postane kompaktniji, pa iseckati na kockice. Na tiganju, bez dodavanja masnoća, kratko propržiti slaninu i, kad je polupečena, odložiti je sa strane. Isključiti ringlu, pa u još vruć tiganj ubaciti kockice hleba da upiju masnoću koju je pustila slanina.  U dubokoj posudi umutiti jaja i pavlaku. Smesi dodati narendanu šunku, sir i seckani praziluk, pa dobro promešati. Punjenje za hleb začiniti. U hleb rasporediti malo putera. Smesu od jaja, šunke i povrća izliti u sredinu hleba, pa preko jaja posuti kockice hleba i naseckanu pečenu slaninu. Hleb staviti da se peče nekih dvadesetak minuta u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni.

Prijatno!

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake