Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Хлеб пуњен сиром и шунком

Још као мали смо научили да храну не би требало бацати. Ако вам је остало старог хлеба и не знате шта бисте са њим, а досадило вам је прављење прженица, ево укусног решења.
Фото: Pixabay/ponce_photography
Састојци:
  • 400 грамастарог хлеба
  • 150 грама шунке
  • 70 грама тврдог сирa
  • 60 грама панчете
  • 50 грама празилука
  • 4 јајета
  • 90 милилитара павлаке
  • 15 грама путера
  • со и бибер по укусу
  • мало млевене љуте паприке
Припрема:

Хлеб пажљиво исећи уз ивицу, па извадити средину. Притиснути га мало руком да постане компактнији, па исецкати на коцкице. На тигању, без додавања масноћа, кратко пропржити сланину и, кад је полупечена, одложити је са стране. Искључити ринглу, па у још врућ тигањ убацити коцкице хлеба да упију масноћу коју је пустила сланина.  У дубокој посуди умутити јаја и павлаку. Смеси додати нарендану шунку, сир и сецкани празилук, па добро промешати. Пуњење за хлеб зачинити. У хлеб распоредити мало путера. Смесу од јаја, шунке и поврћа излити у средину хлеба, па преко јаја посути коцкице хлеба и насецкану печену сланину. Хлеб ставити да се пече неких двадесетак минута у рерни, загрејаној на 180 степени.

Пријатно!

Преузмите андроид апликацију.