Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Domaći hleb koji se ne mesi

Recept koji ćete sigurno ponoviti.
Foto: Pixabay/ponce_photography
Sastojci:
  •  420 grama pšeničnog brašna
  • 400 mililitara mlake vode
  • 2 kašičice morske soli
  • 2 kašičice instant kvasca u prahu
Priprema:

U velikoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, morsku so i instant kvasac. Sipajte toplu vodu u brašno i mešajte sastojke dok se ne sjedine. Testo će biti vlažno. Pokrijte testo pamučnom krpom i ostavite da se diže oko dva sata. Kada to vreme istekne, zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa i unutra stavite pokrivenu tepsiju. Pobrašnite veliki komad papira za pečenje i prebacite testo na njega. Oblikujte loptu. Gornji deo testa isecite nožem na par mesta. Testo sa papirom stavite u zagrejanu posudu i poklopljeno stavite u rernu na 35 minuta. Zatim otvorite poklopac i pecite hleb još 10 minuta dok kora ne dobije lepu zlatno braon boju. Pustite da se hleb potpuno ohladi ili najmanje 30 minuta pre rezanja.

Prijatno!

Naučite male trikove i izbegavajte najčešće greške u kuvanju

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake