Рецепт који ћете сигурно поновити.
Састојци:
- 420 грама пшеничног брашна
- 400 милилитара млаке воде
- 2 кашичице морске соли
- 2 кашичице инстант квасца у праху
Припрема:
У великој чинији помешајте суве састојке: брашно, морску со и инстант квасац. Сипајте топлу воду у брашно и мешајте састојке док се не сједине. Тесто ће бити влажно. Покријте тесто памучном крпом и оставите да се диже око два сата. Када то време истекне, загрејте рерну на 220 степени Целзијуса и унутра ставите покривену тепсију. Побрашните велики комад папира за печење и пребаците тесто на њега. Обликујте лопту. Горњи део теста исеците ножем на пар места. Тесто са папиром ставите у загрејану посуду и поклопљено ставите у рерну на 35 минута. Затим отворите поклопац и пеците хлеб још 10 минута док кора не добије лепу златно браон боју. Пустите да се хлеб потпуно охлади или најмање 30 минута пре резања.
Пријатно!
Naučite male trikove i izbegavajte najčešće greške u kuvanju
Преузмите андроид апликацију.