Poseban je užitak u svežem toplom hlebu u hladnim jutrima. Hleb je neizostavan deo jelovnika mnogih porodica i mnogi ga kupuju u prodavnicama i pekarama. Kao što previše bilo čega nije dobro, tako ni previše hleba, posebno onog od belog brašna i previše kvasca, nije dobro za naše zdravlje.
Sastojci:
- 500 grama crnog brašna od celog zrna
- susam, lan (svetli i tamni) i čia semenke
- 2 kašičice soli
- 1 kesica suvog kvasca
- malo šećera
- 280-300 mililitra mlake vode
Priprema:
Pomešati sve sastojke i zamesiti srednje tvrdo testo sa mlakom vodom. Ostavite da se diže na toplom mestu oko sat vremena. Zatim kratko promešajte i stavite u prethodno pobrašnjenu činiju da nadođe još pola sata. Hleb stavite u kalup obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-55 minuta.
Prijatno!
Evo kako da napravite ukusan rižoto a da ima 300 kalorija manje!
Preuzmite android aplikaciju.