Посебан је ужитак у свежем топлом хлебу у хладним јутрима. Хлеб је неизоставан део јеловника многих породица и многи га купују у продавницама и пекарама. Као што превише било чега није добро, тако ни превише хлеба, посебно оног од белог брашна и превише квасца, није добро за наше здравље.
Састојци:
- 500 грама црног брашна од целог зрна
- сусам, лан (светли и тамни) и чиа семенке
- 2 кашичице соли
- 1 кесица сувог квасца
- мало шећера
- 280-300 милилитра млаке воде
Припрема:
Помешати све састојке и замесити средње тврдо тесто са млаком водом. Оставите да се диже на топлом месту око сат времена. Затим кратко промешајте и ставите у претходно побрашњену чинију да надође још пола сата. Хлеб ставите у калуп обложен папиром за печење и пеците у загрејаној рерни на 180 степени 45-55 минута.
Пријатно!
Evo kako da napravite ukusan rižoto a da ima 300 kalorija manje!
Преузмите андроид апликацију.