Da li je uopšte moguće da neko nije probao i zauvek zavoleo grčki giros? Naravno da u kućnoj izvedbi to nikada ne može da bude to, ali ovo je definitivno najpribližnije čemu se može doći.
Za tortilje:
- 450 grama brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika kvasac
- 60 grama istopljen margarina
- 250 mililitara tople vode
Za punjenje:
- 1 pileće belo meso
- 2 kašike senfa
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica bibera
- 2 kašike urnebes salate
- 1 manja glavica crnog luka
- malo pomfrita
- 1 glavica zelene salate
- 2 paradajza
Priprema:
U odgovarajuću posudu staviti kvasac, šećer, vodu i kašiku brašna da nadođe. Nakon toga dodati sve ostale sastojke i umesiti testo, prekriti krpom i ostaviti još jedno 30 minuta. Od testa praviti manje loptice i razvući oklagijom veličine koliki vam je i tiganj. Tiganj zagrejati i na njega peći tortilje, prvo sa jedne strane pa okrenuti sa druge.
Pileće belo meso isecite na šnicle, uvaljajte u senf i pospite suvim biljnim začinom, biberom i origanom. Ostavite da odstoji u frižider oko 30 minuta. Nakon toga piletinu ispržite na ulju dok ne omekša, ohladite i isecite na tanje komadiće. Totrilje po ukusu možete premazati urnebes salatom. Pomešajte piletinu sa sitno iseckanim crnim lukom, zelenom salatom i sitno iseckanim paradajzom, stavite preko tortilje i dodajte pomfrit.
Prijatno!
Recept dana: Grčki tradicionalni božićni kolači – Melomakarona
Preuzmite android aplikaciju.