Kocke za supu iz prodavnice često mogu biti pune konzervansa, pa je mnogo bolje napraviti domaću verziju. Na ovaj način možete prilagoditi sastojke, kao i količinu začina.
Sastojci:
- 1 mali krompir
- 1 velika šargarepa
- 1 mala tikvica
- 1 mali luk
- pola veze peršuna
- 100 grama soli
- kašika ulja
Priprema:
Sve sastojke sitno iseckati i staviti u teflonski tiganj u kome se sastojci neće lepiti za dno, naliti sa malo vode i dinstati dok ne ispari sva tečnost koju je povrće pustilo. Posolite i dodajte ulje i nastavite da miksate još nekoliko minuta. Sve sastojke sameljite i vratite u šerpu da se malo osuši. Kada je smesa gusta kao testo, sklonite je sa ringle i rasporedite na papir za pečenje. Formirajte smesu u pravougaonik debljine oko 1 centimetar i zamrznite 12 sati. Posle toga iseckati na kockice. Svaku kocku umotajte u foliju i stavite u frižider, tako ćete ih pravilno čuvati. Od ove smese dobija se devet kockica, a povrće se može menjati po želji i ukusu.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.