Idealna za hladne i tmurne dane, zagrejaće vas i zasititi kao ništa drugo. I što je najbolje od svega, ima samo devet grama ugljenih hidrata po porciji.
Sastojci:
- 800 mililitara biljnog temeljca
- 500 grama mlevenog mesa
- 225 grama krem sira
- 200 grama pavlake
- ½ luka
- 1 praziluk
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- so
- biber
- malo putera ili ulja za dinstanje
Priprema:
Očistite i sitno iseckajte luk. Praziluk isecite na tanke trake i obe ostavite sa strane. U većoj šerpi dinstajte mleveno meso na malo putera ili ulja 6-8 minuta dok ne bude više ružičasto. U mleveno meso dodati luk i praziluk i dinstati još 5 minuta. Dodajte temeljac u šerpu i ostavite da se sve krčka oko 10 minuta. Umešajte sir, pavlaku i začine. Zatim još jednom kratko prokuvajte supu i poslužite je toplu. Odvojite dovoljno vremena da isperite mleveno meso dok ne postane mrvljivo. Tek tada može zaista razviti svoj ukus i kasnije ga preneti u supu. Što je veći lonac ili tiganj, mleveno meso će biti hrskavije. Čorbu od mlevenog mesa, sira i praziluka možete lako zamrznuti.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.