Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Čorba od sira i mlevenog mesa

Idealna za hladne i tmurne dane, zagrejaće vas i zasititi kao ništa drugo. I što je najbolje od svega, ima samo devet grama ugljenih hidrata po porciji.
Foto: Pixabay/Anestiev
Sastojci:
  • 800 mililitara biljnog temeljca
  • 500 grama mlevenog mesa
  • 225 grama krem sira
  • 200 grama pavlake
  • ½ luka
  • 1 praziluk
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • so
  • biber
  • malo putera ili ulja za dinstanje
Priprema:

Očistite i sitno iseckajte luk. Praziluk isecite na tanke trake i obe ostavite sa strane. U većoj šerpi dinstajte mleveno meso na malo putera ili ulja 6-8 minuta dok ne bude više ružičasto. U mleveno meso dodati luk i praziluk i dinstati još 5 minuta. Dodajte temeljac u šerpu i ostavite da se sve krčka oko 10 minuta. Umešajte sir, pavlaku i začine. Zatim još jednom kratko prokuvajte supu i poslužite je toplu. Odvojite dovoljno vremena da isperite mleveno meso dok ne postane mrvljivo. Tek tada može zaista razviti svoj ukus i kasnije ga preneti u supu. Što je veći lonac ili tiganj, mleveno meso će biti hrskavije. Čorbu od mlevenog mesa, sira i praziluka možete lako zamrznuti.

Prijatno!

Kako najlakše očistiti fleke od vina?

Preuzmite android aplikaciju.