Чоколада је многима омиљена посластица, али је ова врста посластица често веома тешка, заситна, пуна шећера и празних калорија. Ако желите да пробате експрес „лајт“ верзију популарног десерта, направите дијетални чоколадни колач.
Састојци:
- 3/4 шоље брашна
- 1 шоља шећера (пожељно браон или кокосов орах)
- 2 пуне кашике какао праха (горког)
- 1 мала кашичица соли
- 1 мала кашичица прашка за пециво
- 3/4 кашичице соде бикарбоне
- 1 велико јаје
- 1/2 шоље млека
- 2 кашике уља
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 1/2 шоље воде
Припрема:
Узмите једну шољу жељене величине и употребите је као мерницу за све састојке, осим за оне мерене у супеним кашикама. Ставите прву групу састојака (брашно, шећер, какао, со, прашак за пециво и сода бикарбона) у посуду за мешање.
У посебној посуди помешати састојке из друге групе, додати у прву, па све добро измешати док не добијете једноличну и глатку смесу. Загрејати пола шоље воде и када проври додати у смесу и све добро измешати. Загрејте рерну на 180 степени, сипајте смесу у калуп и пеците око 30 до 40 минута.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.