Početna > Svet
Svet

Putin: Zapad podsticao Kijev na krvoproliće

Ruska vojska uništila je planove ukrajinskih vlasti koje su nameravale da krenu u rat, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin navodeći da je vlastima u Kijevu različitim kanalima upućen predlog da povuku vojsku iz Donbasa, ali da oni to nisu hteli.
putin
Foto: Tanjug/AP/Kremlin Pool Photo

On je dodao da su zapadni pokrovitelji Ukrajine podsticali Kijev na krvoproliće, isporučujući oružje i šaljući plaćenike, preneo je Sputnjik.

Na savetovanju o merama podrške regionima on je govorio o razlozima za pokretanje specijalne operacije u Ukrajini i naglasio da je Kijev sabotirao rešavanje krize mirnim putem.

„Operacija ide po planu. Taktika Ministarstva odbrane pokazala se kao potpuno opravdana. Čini se sve kako bi se izbegle žrtve među civilima “, rekao je Putin.

Ruski predsednik je rekao da pojava ruskih snaga na prilazima Kijevu nema nikakve veze sa namerom da se okupira Ukrajina.

Putin je ukazao i da je, kako kaže, pronacistički režim u Ukrajini u bliskoj budućnosti mogao da dobije nuklearno oružje na čijoj meti bi bila Rusija.

Lavrov: Moskva ceni i poštuje poziciju Turske

Preuzmite android aplikaciju.