Шампињони су једна од најпознатијих и најчешће коришћених печурака у исхрани људи. Веома су богати витамином Ц, магнезијумом и калцијумом. Такође, веома су благотворни за имуни систем.
Основни квалитети шампињона јесу њихова сварљивост, богатство протеинима и лековита својства. Њихов састав одговара и особама које не конзумирају намирнице животињског порекла. Ниска калорична вредност их сврстава у пожељне намирнице особа на дијети.
Састојци:
- 10 већих шампињона
- 1 главица црног лука
- 150 грама крем сира или павлаке
- 1 слатка зелена паприка
- 1 љута зелена паприка
- качкаваљ сир
- со
- бибер
Припрема:
Ножице шампињона исеците и издинстајте са главицом црног лука, додајте слатку и љуту паприкy и динстајте све заједно десетак минута. Када се издинста и прохлади, додајте со, бибер и павлаку. Сједињене састојке ставите у већ издубљене шампињоне. Шампињоне поређајте у тепсију, нарендајте по њима качкаваљ и ставите у рерну на 200 степени и пеците 15 минута.
Пријатно!