Istraživanja su pokazala da sirćetna kiselina pomaže u uništavanju spora plesni i bakterija sa površine voća, što produžava njihov rok trajanja.
Bobice, posebno organske, imaju kratak rok trajanja. Šarene borovnice, maline, kupine i drugo bobičasto voće mogu da počnu da trunu u roku od 24 sata od kupovine.
Da biste sprečili truljenje, važno je da ih dobro operete čim ih donesete kući. Izvadite ih iz pakovanja i uronite u kadu sastavljenu od vode i sirćeta.
Istraživanja su pokazala da sirćetna kiselina pomaže u uništavanju spora plesni i bakterija sa površine voća, što im produžava rok trajanja.
Ne brinite, nećete osetiti sirće na voću nakon pranja.
Takođe je važno dobro osušiti bobice pre nego što ih stavite u frižider kako biste sprečili prerano truljenje.
Sastojci za pranje bobica:
- 1 litar obične vode
- 200 mililitara sirćeta
- bobičasto voće
Kako pravilno oprati bobice?
Stavite vodu i sirće u veliku posudu i dobro promešajte. Potopite bobice u nastalu tečnost i ostavite da se natapaju oko pet minuta. Ocedite tečnost bobica i isperite je čistom vodom. Stavite oprano voće na papirne ubruse i dobro osušite. Na dno posude u koju ćete čuvati voće stavite papirni peškir i sve to čuvajte u frižideru.
Dve zelene namirnice oporavljaju pluća i jetru posle preležanog kovida
Preuzmite android aplikaciju.