Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Прва ствар коју треба да урадите након што купите бобичасто воће

Истраживања су показала да сирћетна киселина помаже у уништавању спора плесни и бактерија са површине воћа, што продужава њихов рок трајања.
Фото: Pixabay/PublicDomainPictures

Бобице, посебно органске, имају кратак рок трајања. Шарене боровнице, малине, купине и друго бобичасто воће могу да почну да труну у року од 24 сата од куповине.

Да бисте спречили труљење, важно је да их добро оперете чим их донесете кући. Извадите их из паковања и уроните у каду састављену од воде и сирћета.

Истраживања су показала да сирћетна киселина помаже у уништавању спора плесни и бактерија са површине воћа, што им продужава рок трајања.

Не брините, нећете осетити сирће на воћу након прања.

Такође је важно добро осушити бобице пре него што их ставите у фрижидер како бисте спречили прерано труљење.

Састојци за прање бобица:
  • 1 литар обичне воде
  • 200 милилитара сирћета
  • бобичасто воће
Како правилно опрати бобице?

Ставите воду и сирће у велику посуду и добро промешајте. Потопите бобице у насталу течност и оставите да се натапају око пет минута. Оцедите течност бобица и исперите је чистом водом. Ставите опрано воће на папирне убрусе и добро осушите. На дно посуде у коју ћете чувати воће ставите папирни пешкир и све то чувајте у фрижидеру.

Dve zelene namirnice oporavljaju pluća i jetru posle preležanog kovida

 

Преузмите андроид апликацију.