Početna > Srbija
Srbija

Pritisci na Srbiju su sada još teži nego što su bili za vreme potpisivanja Briselskog sporazuma

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin negirao je sinoć da je predsednik Aleksandar Vučić u razgovoru sa američkim kongresmenima prošle nedelje obećao uvođenje sankcija Rusiji i optužio one koji smatraju da je to tačno da žele da sruše Vučića.
Foto: Pexels/Pixabay

Vulin je naveo da je kongresmen Kris Marfi u izveštaju nakon posete Beogradu i razgovora sa Vučićem „rekao nešto što nije istina“ i podsetio da su i američki zvaničnici demantovali da je Vučić obećao uvođenje sankcija Rusiji, na šta se, prema njegovim rečima, pojedini mediji ne obaziru.

„Samo je cilj srušiti Vučića i ništa drugo. Kongresmena (Krisa Marfija) su demantovali i članovi njegove delegacije, ali niko se ne obazire na demanti, nego se samo priča o tome da je gotova činjenica da je predsednik Vučić obećao nekakve sankcije i to za 60 dana“, rekao je Vulin u emisiji Hit Tvit na TV Pink.

Na pitanje kako vidi to da kongresmeni saopštavaju javnosti netačne informacije, Vulin je zapitao: „Što, jel’ ne mogu da lažu?“

„U čemu je razlika između kongresmena i našeg poslanika? Koliko puta smo napali naše poslanike da govore neistinu. A šta, američki kongresmen, on je svetinja, on ne može da ne kaže nestinu. Kao što vidite, itekako može“, rekao je Vulin.

Istakao je da Vučić čuva srpske nacionalne interese i ocenio da ga zato „napadaju sa jedne i sa druge strane“.

„Vučić neće da se svrsta. Rusija je demokratska zemlja, i Srbija je kao i evropske zemlje i mi se ne svrstavamo. On je na strani Srbije, ne želi da ga hvale ni jedni ni drugi, već samo njegov narod. Srbi nisu robovi, glup narod, nepolitičan i ne glasaju Srbi slučajno za njega, već zato što mu treba snažan vođa koji će izdržati pritiske i sa Istoka, i sa Zapada“, poručio je Vulin.

Dodao je da su pritisci još teži nego što su bili za vreme potpisivanja Briselskog sporazuma.

„Za sebe mislim da sam hrabar čovek, koji može dosta da podnese, ali ovo ne znam kako bih. A vidim da Vučić izdržava“, rekao je Vulin.

Kada je reč o reakcijama iz regiona na vojnu izložbu u Batajnici, Vulin je zapitao u čemu je problem sada kada nabavljamo naoružanje i sa Zapada.

„Problem je kada naoružanje stiže i sa Istoka, i sa Zapada. Beskrajno sam ponosan što sam bio mali deo političke neutralnosti. Mi kao vojno neutralni moramo sami sebe da zaštitimo, a isto tako možemo da se naoružavamo i na Istoku i na Zapadu. Dužni smo da budemo spremni za najteže trenutke“, rekao je Vulin.

Država čini sve da građani što manje osete krizu

Preuzmite android aplikaciju.