Почетна > Србија
Србија

Притисци на Србију су сада још тежи него што су били за време потписивања Бриселског споразума

Министар унутрашњих послова Александар Вулин негирао је синоћ да је председник Александар Вучић у разговору са америчким конгресменима прошле недеље обећао увођење санкција Русији и оптужио оне који сматрају да је то тачно да желе да сруше Вучића.
Фото: Pexels/Pixabay

Вулин је навео да је конгресмен Крис Марфи у извештају након посете Београду и разговора са Вучићем „рекао нешто што није истина“ и подсетио да су и амерички званичници демантовали да је Вучић обећао увођење санкција Русији, на шта се, према његовим речима, поједини медији не обазиру.

„Само је циљ срушити Вучића и ништа друго. Конгресмена (Криса Марфија) су демантовали и чланови његове делегације, али нико се не обазире на деманти, него се само прича о томе да је готова чињеница да је председник Вучић обећао некакве санкције и то за 60 дана“, рекао је Вулин у емисији Хит Твит на ТВ Пинк.

На питање како види то да конгресмени саопштавају јавности нетачне информације, Вулин је запитао: „Што, јел’ не могу да лажу?“

„У чему је разлика између конгресмена и нашег посланика? Колико пута смо напали наше посланике да говоре неистину. А шта, амерички конгресмен, он је светиња, он не може да не каже нестину. Као што видите, итекако може“, рекао је Вулин.

Истакао је да Вучић чува српске националне интересе и оценио да га зато „нападају са једне и са друге стране“.

„Вучић неће да се сврста. Русија је демократска земља, и Србија је као и европске земље и ми се не сврставамо. Он је на страни Србије, не жели да га хвале ни једни ни други, већ само његов народ. Срби нису робови, глуп народ, неполитичан и не гласају Срби случајно за њега, већ зато што му треба снажан вођа који ће издржати притиске и са Истока, и са Запада“, поручио је Вулин.

Додао је да су притисци још тежи него што су били за време потписивања Бриселског споразума.

„За себе мислим да сам храбар човек, који може доста да поднесе, али ово не знам како бих. А видим да Вучић издржава“, рекао је Вулин.

Када је реч о реакцијама из региона на војну изложбу у Батајници, Вулин је запитао у чему је проблем сада када набављамо наоружање и са Запада.

„Проблем је када наоружање стиже и са Истока, и са Запада. Бескрајно сам поносан што сам био мали део политичке неутралности. Ми као војно неутрални морамо сами себе да заштитимо, а исто тако можемо да се наоружавамо и на Истоку и на Западу. Дужни смо да будемо спремни за најтеже тренутке“, рекао је Вулин.

Држава чини све да грађани што мање осете кризу

Преузмите андроид апликацију.